پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
مراسم با شکوه احیای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با حضور گسترده زائران در بارگاه ملکوتی حضرت سیدالکریم(ع) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، همزمان با نخستین شب از شب های قدر مراسم احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان با حضور گسترده و با شکوه زائران و مجاوران در آستان مقدس در حالی برگزار شد که تمامی صحن ها و رواق ها مملو از عاشقانی بود که با ذکر الهی العفو و اشک دیده با خدای خویش راز و نیاز می کردند.
قرائت قرآن، قرائت دعای جوشن کبیر، مرثیه سرایی، عزاداری، سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی و مراسم قرآن به سر از برنامه های این مراسم نورانی بود.
در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دکتر رفیعی به سخنرانی با موضوع ارکان تحول در انسان پرداخت و گفت: توبه فردی که حق الناس را ادا نکند و از مردم بابت خطا و اشتباه خود حلالیت نطلبد، پذیرفته نیست.
وی در ادامه اظهار داشت: سه نکته اساسی در تغییر انسان ها باعث ترک گناه می باشد؛ یک اعتراف دو تحول و سه جبران که باعث توبه است، و این سه رکن اساسی و اصلی توبه به شمار می رود. گام اول اعتراف است بدین معنا که به صورت خالص نزد پروردگار اعتراف کند که خداوندا من چنین گناهی را انجام دادم و در درگاه تو اعتراف می کنم.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: قدم اول این است که نباید به گناه نزد مردم اعتراف کرد و فقط در درگاه الهی باید این عمل محقق گردد، در همین خصوص در سوره توبه آیه ۱۰۲ به آن اشاره شده که عده ای از مردم که عمل صالح دارند اما این اعمال خالص نیست و به گناه نیز مخلوط است و چون نزد خداوند اعتراف به آن گناه می کنند امید است که خداوند آنان را مورد بخشش خویش قرار دهد و اگر همین قدم اول در راستای توبه انجام نشود هیچ کدام از ارکان توبه نمی توانند محقق شوند.
وی ادامه داد: تحول در گام دوم قرار دارد که دارای اهمیت بیشتری است در حدیثی آمده است که روزی رسول اکرم صلی الله علیه و آله وسلم به اصحاب خود فرمودند «توبه ۱۰ شخص درست نیست. نخست کسی که توبه کند و حق الناس را ادا نکند، دوم کسی که توبه کند و لباس گناه خود را در زندگی عوض نکند، سوم کسی که توبه کند و عبادت خود را زیاد نکند، چهارم کسی که توبه کند و با دوستانی که باعث گناه و فساد هستند قطع رابطه نکند زیرا که همین مورد در جامعه کنونی به تخریب زندگی های زوجین، فساد، فحشا، اعتیاد و خیلی مسائل دیگر نیز می انجامد، پنجم کسی که توبه کند و مجالس گناه را ترک نکند، ششم کسی که توبه کند و رختخواب و فرش خود را اگر از حرام است عوض نکند، هفتم کسی که توبه کند و اخلاق بد خود را عوض نکند برای مثال در این شب ها احیای خود را برگزار می کند و در برگشت به منزل به مادر و پدر و همسر خویش بدخلقی یا بد دهنی می کند، هشتم کسی که توبه می کند و بخل می ورزد و انفاق نمی کند، نهم کسی که توبه می کند و زبان خود را از گناه حفظ نمی کند و دهم کسی که توبه می کند و از مال خود بخشش و صدقه به نیازمندان نمی دهد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی بیان داشت: گام سوم و نهایی در تغییر انسان ها جبران است که وقتی شخصی اعتراف کرد و در خود تحول و تغییر باطنی و ظاهری را با عمل صالح انجام داد باید اعمال ناپسند و گناه آلود خود را با اعمال صالح جبران کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شب های قدر یکی از شب هایی است که انسان می تواند در آن اعمال ناپسند خویش را به نیکی تبدیل کند که حتی در روایات آمده است خداوند به بعضی از کارهای غیراختیاری ثواب می دهد برای مثال خواب در این ماه دارای اجر و ثواب است و می توان از این ماه مبارک برای جبران گناهان خویش استفاده کرد تا بتوان گام درستی در جهت توبه حقیقی برداشت.
همچنین پیکر دو شهید گمنام دفاع مقدّس، زینت بخش مراسم پرفیض احیاء شب نوزدهم ماه مبارک رمضان در این حرم مطهر شد.