پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع):
معاون فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم(ع) با رد صریح عنوان کارتنخوابی و حافظ کل قرآن بودن برای سجاد نوروزی، که از وی به عنوان حافظ کل قرآن کارتنخواب در برخی رسانهها و فضای مجازی یاد شده، از فعالان فضای مجازی خواست تا در انتخاب عناوین خبری دو عامل مهم دقت و صداقت را رعایت کنند.
به گزارش روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، عباس سلیمی، معاون فرهنگی و امور زائران این بارگاه ملکوتی، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا؛ در رابطه با انتشار خبر کارتنخواب شدن یک حافظ کل قرآن در جوار حرم حضرت عبدالعظیم(ع)، که طی روزهای گذشته تیتر خبری برخی از رسانهها و خبرگزاریهای کشور شده بود، موضع رسمی روابط عمومی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) را اعلام و اظهار کرد: اگرچه بر اساس گفتار و هشدار صریح پیامبر اکرم(ص) مبنی بر «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ» چنانچه ما در برابر مشکلات و استمداد جامعه مسلمین بیتفاوت بوده و برای رفع گرفتاری آنان در حد توانایی و مقدورات خود چارهاندیشی و اقدام نکنیم، ما را نشاید که مسلمان نامند، در عین حال بروز برخی مشکلات و مسائل اجتماعی سبب نمیشود که با انتخاب تیترهای خبری هیجانی، زمینه التهاب در جامعه را فراهم ساخت.
سلیمی ادامه داد: انتخاب تیتر عجیب و البته غیرواقعی «حافظ کل قرآنی که در حرم شاه عبدالعظیم(ع) کارتنخواب شد»، یکی از این مواردی است که چند روزی ممکن است، آمار مراجعه به برخی سایتها و شبکههای مجازی را بالا برده باشد، اما همگان و همه انسانهای منصف و آگاه به خوبی واقف هستند که گزینش یک تیتر خبری التهابآفرین عاری از صحت و دقت لازم، گذشته از اینکه مغایر با تعهد و رسالت خبری است، علاوه بر آن موجب سلب اعتماد مردم از آن رسانهها میشود، زیرا نهایتاً واقعیت و حقیقت امور آشکار و میزان صداقت ما در مخابره خبر و یا نقد مطالب نیز مشخص خواهد شد و این امر در صورتی رخ میدهد که خبررسانی جای خود را به خبرسازی بدهد.
معاون فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) بیان کرد: به دنبال اعلام خبر کارتنخواب شدن یک حافظ کل قرآن در حرم و نسبت ناروایی که به بارگاه ملکوتی محدث والامقام حضرت عبدالعظیم(ع) داده شد، ضمن تکذیب قاطعانه عنوان خبری مذکور و به منظور دفاع از حریم قرآن کریم و همچنین، حرمت کربلای ایران اسلامی یعنی بارگاه حضرت سیدالکریم(ع) لازم دانسته شد تا واقعیت امر برای مردم عزیز، زائران و مجاوران حرم مطهر و مردم متدین شهر ری توضیح داده و روشن شود.
وی افزود: این آستان مقدس فعالیتهای قرآنی گسترده خود را از سال ۱۳۶۹ و همزمان با تصدی تولیت جدید آن، که خود از حافظان و مفسران قرآن کریم به شمار میروند، آغاز و همواره در مسیر آموزش قرآن جوانان و نوجوانان در زمینه روخوانی، روانخوانی، قرائت، حفظ، صوت و لحن، مفاهیم و سبک زندگی قرآنی به وظایف خویش عمل کرده و به لطف خداوند بزرگ از رهگذر اقدامات یاد شده در طول سه دهه گذشته و با همت اساتید و مربیان دلسوز آن مرکز، دهها هزار نفر از فرزندان عزیز این ملت در این حرم مطهر تحت آموزش قرار گرفته و بسیاری از آنان ضمن احراز رتبههای ممتاز ملی و بینالمللی مسابقات قرآنی و درخشش در المپیادهای علمی و برخی از آنان نیز با اخذ درجه دکترا و تدریس در مؤسسات عالی و دانشگاههای کشور، مایه زینت و افتخار خانواده خود و سربلندی و مباهات این آستان مقدس هستند.
سلیمی تصریح کرد: از این رو منصفانه نیست با انتخاب عجولانه یک تیتر خبری با هر نیتی که باشد مردم را نسبت به کتاب آسمانی قرآن و اعتاب مقدسه بدبین ساخت. برادر عزیزی که از وی با عنوان حافظ قرآن کارتنخواب یاد شده، جوانی ۱۸ساله است که اینجانب ایشان را طی روزهای اخیر در کمال احترام به آستان مقدس دعوت نموده و او در معیت دو نفر از جوانان خوب رسانهای کشور در دفتر معاونت فرهنگی حرم حضور یافتند.
معاون فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) ادامه داد: در این گفتوگو که دو تن از مدیران ارشد فرهنگی آستان مقدس و دو تن از حفاظ کل قرآن این آستان از جمله برادر عزیز و ارزشمند جناب استاد معتز آقایی، پیشکسوت قرآنی، داور بینالمللی و حائز رتبه نخست مسابقات بینالمللی حفظ کل قرآن نیز به منظور ارزیابی از آن جوان حضور داشتند، جوان یاد شده که بر اساس اظهارات خود فاقد هرگونه مدارک شناسایی و احراز هویت است، خود را از برادران عزیز اهل سنت و پیرو مذهب حنفی معرفی کرد که با نامهای متعددی چون حامد، احمد، سجاد نوروزی و سجاد شاهوزهی در تهران حضور دارد.
سلیمی بیان کرد: وی مدعی بود که پدر و مادر خود را که از اهالی سیستان و بلوچستان بودند از دست داده و قرائت قرآن و زبان عربی را در حوزه دارالعلوم مسجد مکی واقع در زاهدان فراگرفته و از حضور اساتیدی چون جناب مولوی عبدالحمید اسماعیلزهی و مولوی عبدالغنی بدری نیز بهرهمند شده است. مشارالیه اذعان دارد که تا این زمان هیچگونه ارتباط و مراجعهای به آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) نداشته و در هیچکدام از کلاسهای مرکز آموزش قرآن نیز شرکت نکرده است.
وی افزود: اگرچه وی مدعی حضور در مسابقات بینالمللی قرآن کریم نیز شده بود، لکن در بررسی و استعلام از سازمانهای ذیربط، سابقهای از حضور ایشان در مسابقات بینالمللی قرآن نیز به دست نیامد. البته در ارزیابی به عمل آمده در این جلسه، پس از اینکه وی نتوانست به هیچکدام از سه سؤال مطروحه قرآنی توسط استاد معتز آقایی پاسخ دهد، حافظ بودن او نیز احراز نشد و در حد روخوانی و روانخوانی با قرآن کریم آشنایی دارد.
معاون فرهنگی و امور زائران آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی(ع) گفت: مطالب مفصل و اطلاعات مستند دیگری در این زمینه موجود است، لکن در این مجال به همین مقدار بسنده کرده و نکاتی را نیز از باب تذکر خاطرنشان میسازد. ۱ - با رد صریح عنوان کارتنخوابی، در حال حاضر آقای سجاد شاهوزهی در مددسرای شهرداری منطقه ۲۰ تهران واقع در شهر ری، خیابان فدائیان اسلام، جنب فروشگاه نجم خاورمیانه سکونت داشته و برخی از خیران عزیز نیز آمادگی خود را برای حمایت از او اعلام داشتهاند. ۲ – با توجه به اینکه بحمدلله اقوام و آشنایان ایشان از جمله پدربزرگ، مادربزرگ، عمو، عمه، دایی و خالههای وی در قید حیات هستند، انتظار میرود مهر و محبت و غیرت خویش را در مورد آقا سجاد عزیز دریغ نکنند. ۳ – یادآور میشود، علاوه بر این جوان عزیز، کم نیستند جوانان و اشخاص محترم دیگری که از بد روزگار و یا به هر علت دیگری اکنون موسوم به کارتنخواب شده و همه ما مکلف هستیم تا شرایط بازگشت آنان به یک زندگی آرام و شرافتمندانه را فراهم کنیم. ۴ – ذکر این نکته نیز ضروری است که در تمام اقشار جامعه حتی قرآنیان عزیز نیز اشخاص محترمی یافت میشوند که با مشکلات اقتصادی، بیماری و یا سایر گرفتاریها دست به گریبان هستند، اما عزت خود را پاس داشته و با توکل به خداوند بزرگ و روزیرسان تمام مخلوقات، مسیر پرفراز و نشیب زندگی را عزتمندانه طی میکنند. این واقعیت به آقا سجاد عزیز یادآور و مورد تأیید وی نیز قرار گرفت. ۵ – آستان مقدس، ضمن حمایت درمانی از مشارالیه و انجام سایر اقدامات حمایتی ضروری، درخواست وی برای حضور در کلاسهای آموزش قرآن این آستان به منظور حفظ قرآن کریم، پذیرفته است. ۶ – از آنجا که مهمترین چالش زندگی وی در حال حاضر عدم برخورداری از اسناد هویتی معتبر مانند شناسنامه، کارت ملی و هرگونه مدرک شناسایی معتبر دیگر است، با تدبیر به عمل آمده از سوی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع)، فرزند برومند یکی از شهدای عملیات کربلای ۵ که هماکنون خادم افتخاری حضرت عبدالعظیم(ع) و از حقوقدانان مجرب هستند، تقبل کرد تا به عنوان مشاور و راهنما و حامی کلیه مراحل اداری و قانونی مورد نیاز را به منظور صدور و دریافت اسناد هویتی المثنی برای او پیگیری کند. ۷ – با اوصافی که عرض شد، سزاوار است تا فعالان محترم فضای مجازی در انتخاب عناوین خبری جانب دو عامل مهم دقت و صداقت را رعایت نموده و با شتابزدگی در این مسیر، ناخودآگاه، موجبات وهن مقدسات و یا تضعیف و تخریب اعتاب و اماکن مذهبی را فراهم نساخته و همواره اعتماد مردم و مخاطبان را به عنوان اصلیترین سرمایه برای ادامه فعالیت خود تلقی نموده و از همه مهمتر گوش جان به این ندای جاودان قرآن کریم داشته باشند که در هفتادمین آیه کریمه سوره مبارکه احزاب میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید، تقوای الهی پیشه ساخته و سخن حق بر زبان جاری کنید».